За нас

Добре дошли в света на BBC ЗНАНИЕ – научнопопулярно списание за наука, история и природа. BBC ЗНАНИЕ е източник на достъпни и интересни факти за света, който ни заобикаля. Увлекателният и разбираем стил на материалите, както и богатата палитра от фотографии превръщат BBC ЗНАНИЕ в интересно и занимателно за всяка възраст издание, не само за родители, но и към подрастващите.


BBC ЗНАНИЕ не само дава отговори на много въпроси, но и провокира нови. Докъде ще доведе тази постоянна игра на ума, ще покаже само времето.

НАУКА

Едно време сме вярвали, че Земята е плоска и се намира в центъра на Вселената. Сега това звучи смехотворно. Тогава как бихме могли да считаме сегашните си знания за непреходни? Вълнуващите и авторитетни статии за наука и технологии на BBC ЗНАНИЕ са написани съвсем достъпно от утвърдени автори. Те разкриват чудесата на света, обясняват последните открития и нови технологии.

… и постоянно променят това, което сме смятали за Истина.

ПРИРОДА

Природата вдъхновява, смайва и очарова. Всяко животно, всяко растение е уникално и заслужава вниманието ни. Дивата природа е една от водещите теми в BBC ЗНАНИЕ . Материалите обясняват, а и я представят по невероятен начин със снимки на фотографи, печелили награди. Това са страници за хората, които обичат дивия свят и искат да го разберат още по-добре.

ИСТОРИЯ

Една максима гласи, че този, който не познава историята, няма да има и бъдеще. Експертите на BBC ЗНАНИЕ се задълбават не само в далечното ни минало, но и в причудливите кривулици на по-новата история. Всеки материал провокира замисляне върху фактите и доставя удоволствие на хората, вълнуващи се от историята.


ВВС ЗНАНИЕ е издание на British Broadcasting Corporation Worldwide Limited. Правата върху материалите в списанието за България се държат от издателя “Ес Медиа” АД (www.s-media.bg). Българската редакция използва материали, снимки и илюстрации, предоставени ексклузивно от BBC ЗНАНИЕ, както и авторски материали, всички права върху които са запазени. Никаква част от това издание не може да бъде копирана, възпроизвеждана и публикувана без изричното съгласие на издателя.


ВВС ЗНАНИЕ публикува снимки и материали, достъпът до които е разрешен или за които притежава специални права. BBC Knowledge/ScienceWorld is published by S Media AD under license from BBC Bristol Magazines Ltd, a wholly owned subsidiary of BBC Worldwide Ltd. © Bristol Magazine Ltd 2009 BBC Knowledge and the BBC logo are trademarks of the British Broadcasting Corporation and are used under license.


BBCKnowledge/ScienceWorld/Focus е търговска марка на British Broadcasting Corporation и се използва на базата на лицензен договор. ЗНАНИЕ/Focus/Knowledge е търговска марка на British Broadcasting Corporation и се използва на базата на лицензен договор. Логото Knowledge © BBC 2003 е лицензирано от BBC Worlwide Limited. Логото BBC © BBC 1996 е лицензирано от BBC Worlwide Limited. Правата за България са предоставени на “Ес Медиа” АД.